Saturday, 11 June 2016

Management & Science University (MSU)

Assalamualaikum...

Selamat tengah hari! Before I'm finish my homework, let talk about the superb university, MSU. What MSU? MSU is Management & Science University that I visit on 30 May 2016. Ira akui siapa masuk U ni mesti jadi famous. Bukan apa, MSU ni selalu jadi pengambaran tv hehe. So, Ira nak share pengalaman Ira sepanjang melawat U ni. Untuk pengetahuan korang, MSU ni U swasta tau.

Kalau nak masuk sini, kena bayarlah. Tak silap Ira, ada jugak biasiswa yang ditawarkan. Apa yang Ira dengar spm kena banyak A jugak kalau nak ambik bidang sains. Lebih kurang RM 60 ribu ringgit kot semata mata nak belajar course yang kita ambik tu. Yang course lain tu Ira tak taulah. If korang nak tahu lebih lanjut, bolehlah tengok laman rasmi MSU sendiri.

Nah laman rasmi MSU .....

Apa yang menarik tentang MSU ni ialah bangunan dia besar. Sumpah bangunan dia cantik then kalau first time datang sini confirm sesat. Ira sendiri pernah sesat tau huhu.


Time bas nak masuk ke MSU...





Sedapnyaa! This is bakery station...


Spa! Ni rawatan muka cara thai...

Fashion designer. Nak tempah satu baju raya boleh tak? Hehe.


MSU berdepan dengan stadium serta Tesco.


Spa again.


Kolam renang di MSU.


Hospitality.

Ira tak banyak sangat amik gambar dengan orang sebab kebanyakannya Ira rakam untuk buat kenangan. Yang paling best bila dapat tengok hasil kerja projek akhir student MSU. Cantik tau pameran dia orang. Kalaulah satu hari nanti Ira boleh hasilkan kerja yang marvelous macam student student tu.

Kenangan yang paling menyeramkan dan menyakitkan bila masuk bilik mayat. Bila tengok air dalam besen tu pedih mata oh! Tak seram pun sebenarnya. Cuma menggelikan bila pensyarah tu cakap dia amik organ mayat tu untuk buat kajian.

Dekat bilik mayat dengan bahagian forensik memang tak boleh amik gambar. Keras katanya. Nanti dia boleh ikut kita balik. Cehh takdelah. Gurau je. Actually memang tak boleh ambik gambar. DILARANG SAMA SEKALI!

Yang paling best bila pensyarah tu cakap filem munafik tu pun shooting kat MSU. Tengok tak bahagian yang Nabila Huda masuk kat dalam tempat simpan mayat tu? Ira tengok sendiri tau dengan mata kepala Ira. Bukan tipu. 


Ni jelah mampu. Bilik untuk joget rasanya.

Sayang tak dapat masuk kat gym MSU. Sebabnya female session. Yalah privasy lah en. Dapat lalu je. Huhuhu.

Finally, tu jelah pengalaman Ira. Malas nak taip panjang panjang lagi. Nak tahu sangat, belajarlah kat sana sendiri :p Semua course ada. 


Bersama adik lelaki Ira yang nombor 4. Dia ahli kelab doktor muda. Ira lupa nak bagitau, yang pergi MSU ni bukan semua orang. Cuma ahli kelab doktor muda dengan budak kelas 5 Sains 1 & 5 Sains 2. Kita orang pun ada belajar cara cara nak buat CPR tau!


Ni lah dia pensyarah yang Ira cakap tu. Cantik kan dia? Comel je senyuman puan apa ek, lupalah nama dia hehe. Yang penting Ira dapat ambik gambar dengan salah satu pensyarah di MSU...

That's all.  Babai!

Selamat berbuka puasa bagi umat Islam yang sedang berpuasa sekarang ni :)















No comments: